Serie A

De Jong érkezhet

Sneijder egy "őrültet" csábít az Interbe

FFT

2012. augusztus 10., péntek 19:15
Wesley Sneijder, az Inter holland klasszisa azt szeretné, ha honfitársa, Nigel de Jong csatlakozna az olasz csapathoz. Azt is elmondta, miért.

- Nigel egy őrült. Jó értelemben, hiszen egy futballőrült. Ha a mérkőzés este nyolckor kezdődik, ő már reggel nyolckor talpon van, és az egész álló nap azon gondolkodik, hogy nyerhetne a csapata, illetve, hogy a legjobbját nyújtsa az aznapi találkozón. A pályán mindig szívvel futballozik, és nagyon örülnék, ha hozzánk igazolna, Ismerem őt régóta, együtt nőttünk fel. Tudom, hogy illene az Inter játékába - fogalmazott Sneijder.

Ami azt illeti, De Jongot az átlagos futballszurkoló arról ismeri, hogy ő volt az, aki a 2010-es vb-döntőn brutálisan mellbe rúgta egy látványos karatemozdulattal a spanyol Xabi Alonsót. Később a Premier League-ben eltörte egy ellenfele lábát is, ami miatt egy időre kegyvesztett lett a holland válogatottban, ám a 2012-es Eb-n ismét a csapat tagja volt. De Jong a Manchester City futballistája, amely hajlik arra, hogy eladja az Internek.