• 13 °C, időnként felhős

A világ jelenlegi öt legjobb edzője

FFT, 2012. július 4., szerda 18:30, frissítve: szombat 08:10
A FourFourTwo összeállította a világ jelenlegi öt legjobb edzőjének névsorát, azonban a rangsort az olvasók állíthatják fel.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya

Mióta átvette a német válogatott irányítását, zsinórban mindhárom nemzetközi tornáján az elődöntőbe vezette a Nationalelfet, a 2008-as Eb-n egészen a döntőig menetelt a csapattal, ahol Spanyolországgal szemben alulmaradtak. Világrekordot jelentő tizenöt meccses győzelmi sorozatot tört meg Mario Balotelli a 2012-es Eb elődöntőjében.

 

---- Sir Alex Ferguson ----

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere

Már 70 éves, több mint 25 évet lehúzott a United kispadján, de még mindig épp annyira sikeréhes, mint első évében. Angliában ő csinált sztárcsapatot az MU-ból, megannyi generációt nevelt ki, akikkel később sikert sikerre halmozott. Tizenkét angol bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát, tíz Community Shieldet, egy KEK-et, egy Európai Szuperkupát, egy Világkupát és két BL-t nyert eddig.

 

---- José Mourinho ----

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője

A legújabb edzőgeneráció egyik legsikeresebb szakembere, a portugál, az angol és az olasz bajnokságban mindent megnyert, amit meg lehetett, a Portóval BL-t és UEFA-kupát is nyert, az Interrel szintén elhódította a BL-serleget. Spanyolországban már csak a spanyol szuperkupát nem nyerte meg, de ennél is fontosabb számára, hogy háromszor BL-győztesnek mondhassa magát, amit a Real Madriddal akar véghezvinni.

 

---- Pep Guardiola ----

Pep Guardiola, a Barcelona korábbi vezetőedzője

Spanyolországban nem rendeznek olyan sorozatot, amit ő még ne nyert volna meg a Barcelonával. 2008 és 2012 között összesen 14 címet nyert a katalánokkal, rögtön az első évében triplázni tudott, amikor a bajnokság, a hazai kupa és a Bajnokok Ligája trófea is a vitrinbe került. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb csapatát alkotta. Negyedik szezonja végén azonban letett a folytatásról és felmondott a Barcánál.

 

---- Vicente del Bosque ----

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

Számtalan sikert ért már el a szövetségi kapitányi pozíció betöltése előtt is, de karrierje alighanem a válogatottal elért páratlan diadalokkal csúcsosodik ki. 2010-ben világbajnoki győzelemre vezette Spanyolországot, idén pedig az Európa-bajnoki címet hódította el. Ha 2014-ben, a Brazíliában rendezett vb-t is sikerül megnyernie mindenidők legsikeresebb szövetségi kapitánya lehet.

 

---- Szavazz a legjobb edzőre! ----

Szavazás

Szavazz az év dalára a Titánokon

Szavazz az év dalára a Titánokon

Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása