• 6 °C, esős
FIFA

Blatter félti a haláltól a futballistákat

FFT-MTI, 2012. május 24., csütörtök 13:30
Nagyobb figyelmet kell fordítani az egészségmegőrzésre Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke szerint, aki a Hungexpón megnyitotta a szervezet második orvosi konferenciájának csütörtöki, nyilvános napját.

"Háromszázmillió ember érintett a labdarúgásban. A meccsek száma és intenzitása mára már elengedhetetlenné teszi, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk az egészségnek, mert nem engedhetjük meg, hogy bármely játékos az életét veszítse a pályán" - mondta a svájci sportdiplomata, aki hozzátette: az infrastrukturális fejlesztések alól az egészségügyi háttér minél szak-, illetve korszerűbb megteremtése sem lehet kivétel.

Jiri Dvorak, a FIFA orvosi bizottságának tagja a doppingolással kapcsolatban arról beszélt, hogy az anabolikus szteroidok gyakorlatilag nincsenek jelen a labdarúgásban, továbbá megemlítette, hogy a 2014-es brazíliai vb-n résztvevőknek - a tervek szerint - lesz úgynevezett biológiai útlevelük, amely egyes sportágakban mostanra már elterjedt.

A konferencián felszólalt Howard Webb játékvezető és Jonathan Tobin, a Bolton Wanderers orvosa. Ők testközelből szerezhettek tapasztalatot egy majdnem tragédiába torkolló esetben, amikor tavasszal Fabrice Muamba összeesett a játéktéren a Bolton-Tottenham Hotspur FA Kupa-mérkőzésen. Előbbi arról ejtett szót, hogy a bíróknak nehéz dolguk van, hogy eldöntsék, valós sérülésről van-e szó, vagy egy játékos csak trükközik, utóbbi pedig azt emelte ki, hogy bármikor készen kell állniuk az életmentő beavatkozásra.

A konferencia után kora délután sajtótájékoztatót is tart a FIFA az elhangzottakról, majd 17 órától a Kongresszusi Központban lesz a 62. FIFA-kongresszus megnyitója.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés