La Liga

"Cristiano Ronaldo egy gép, jövőre BL-t nyerünk!" - Marcelo

FFT
Forrás: Real Madrid
2012. június 17., 15:30
A Real Madrid balhátvédje, Marcelo a bajnokságról beszélt, ami mellett értékelte saját teljesítményét is. A beszélgetés végén Cristiano Ronaldót is méltatta.

Pontot szerezni is nehéz volt a rekordokat döntögető Real Madrid ellen.

Egy különleges és történelmi szezon van mögöttünk. Megnyertük a spanyol bajnokságot és számos rekordot megdöntöttünk, többek között a szerzett pontotokat, a győzelmek és lőtt gólokat tekintve. Felemelő érzés volt ennek a kiváló csapatnak a tagja lenni. Magabiztosságunk emelt minket a trónra. Tudtuk, hogy ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor senki sem állíthat meg minket.

Jövőre a Bajnokok Ligájának megnyerése kulcsfontosságú a Real számára.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében elvesztett büntetőpárbaj csalódás volt számomra. Ez volt az idény legrosszabb pillanata. Korábban volt lehetőségünk eldönteni a továbbjutást, de nem valamiért ez mégsem sikerült. Ilyen a futball! A következő kiírásban mindent megteszünk a végső sikerért. Szerintem elég jók vagyunk ahhoz, hogy ez jövőre sikerüljön.

Marcelót többen Robert Carlos utódjának tartják.

Jó szezon van mögöttem. Hozzá tudtam tenni a csapat játékához, ki tudtam venni a részemet a sikerekből. Ezt a többiek is így látják. Sikerült fejlődnöm. Azonban rengeteg munka vár még rám, ha a posztomon én szeretnék az egyik legjobb lenni. Az ide érkezésem óta a védekezésem fejlődését tudnám a leginkább kiemelni. Többen úgy vélték, hogy én lehetek Robert Carlos utódja. Szerintük hasonlóan hozzá gyors vagyok és ki tudom venni  részemet a támadásokból. Szeretek támadni, de csak akkor leszek igazi bal szélső, ha a támadásokból és a védekezésből is azonos teljesítménnyel vehetem ki a részem. Ezen a poszton ráadásul a védekezés a fontosabb.

Marcelo portugál csapattársát is méltatta.

Cristiano Ronaldo egy gép. Szenzációs idény van a háta mögött. Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyi gólt lőtt. Talán ez volt az eddigi legjobb szezonja. Remek csapattárs és példa lehet bárki számára. Mindenkinél többet és keményebben edz.