• 7 °C, esős

Ferguson kiábrándult, Bielsa előadást látott

Sir Alex Ferguson sportszerűen nyilatkozott csapata Athletic Bilbao elleni veresége után, Marcelo Bielsa pedig úgy vélekedett: igazi előadást láthatott, aki valamilyen formában megtekintette a visszavágót.

A Manchester United menedzsere azonnal elismerte, hogy nem kereshet kifogásokat, csapata jogos vereséget szenvedett Bilbaóban: „Nem kereshetünk kifogásokat a történtek miatt, ami sajnálatos, hogy az első gólt egy hosszú labda után kaptuk. Azt gondolom, hogy az első gólig kiegyenlített volt a meccs, a második félidőben azonban többet birtokolták a labdát, jobban játszottak” – értékelt a lefújás után Ferguson.

A szakember nem tagadta, hogy a két meccs alapján csapata komoly csalódást okozott, valamint azt kívánta, hogy az Athletic Bilbao a lehető legmesszebb jusson a sorozatban: „Kiábrándító egy év volt, le kell ülnünk, hogy átértékeljük a dolgokat. A játék nagyon szegényes volt. A Bilbaónak azt kívánom, hogy jussanak nagyon messzire, mondjuk egészen a döntőig. Európában nem láttam így játszani csapatot” – dicsérte az ellenfél játékát.

Marcelo Bielsa azt mondta, csapata elsősorban remek hozzáállása miatt tudta felborítani az előzetes papírformát, és különösen örül annak, hogy a nézőknek igazi előadásban volt részük: „Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a győzelmet, amit egy olyan nagy csapat ellen arattunk, mint a Manchester. Nagyon értékes fellépés volt, roppant elégedett vagyok” – kezdte a baszk csapat argentin vezetőedzője.

„A két csapat között igazi előadás játszódott a pályán, a közönség megérdemelte, hogy lássa ezt és szórakozzon egyet” – vélekedett Bielsa, aki mondandója második részében egyedülálló tettnek nevezte csapata menetelését, annak ellenére, hogy Athletic Bilbao 1977-ben is eljutott az UEFA-kupa döntőjéig: „Olyan eseményeket összehasonlítani, amelyek ennyire különböző időben történtek, mindig nehéz feladat. Nekem persze megvan az ismeretem a jelenlegi történtekről, az akkoriakról azonban nem. Viszont a mostani egyedülálló” – mondta ezzel kapcsolatban.

Forrás: AS
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása