BL és EL

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

BL: Előnyben a Zenit, de ziccerben a Benfica

FFT

2012. február 15., szerda 19:55
Gólgazdag mérkőzésen minimális előnyt harcolt ki a Zenit a porugáliai folytatásra a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.

Huszti Szabolcs, a Zenit középpályása a kispadról nézte végig a mérkőzést, ami a fagyos körülmények tükrében nem túl kellemes. A pályán lévők sem voltak túl tüzesek, a fagyott talaj alapvetően befolyásolta a játék tempóját.

A vezetést Maximiliano Pereira révén a Benfica szerezte meg a 20. percben, amelyre hét perccel később Roman Sirokov válaszolt, ismét egyenlővé téve a mérkőzés állását. A félidő 1–1-es döntetlennel zárult.

A második félidő hasonlóan gyenge játékot hozott, amit a Benfica tört meg olykor egy-egy helyzettel. A csereként beállt Szergej Semak a 71. percben azonban felborzolta a vendégek kedélyét, góljával a Zenit javára billentette a mérleg nyelvét.

A hajrában érkezett azonban Oscar Cardozo, aki Zsavnov kapus óriási hibáját kihasználva a kapuba passzolt. Nem sokáig örülhetett azonban a Benfica az egyenlítésnek, Sirokov a következő támadásból ismét megszerezte a vezetést a Zenitnek. A visszavágót a Zenit várja előnnyel, de a Benfica kilátásai jobbak.

Zenit–Benfica 3–2

Zenit: Zsavnov – Anyukov, Bruno Alves, Lombaerts, Hubocan – Fajzulin, Zirjanov, Sirokov, Gyenyiszov – Kerzsakov, Kanunnyikov

Benfica: Artur – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Gaitán, Witsel, Matic, Bruno César – Rodrigo, Cardozo

Gólok: Sirokov 27., 88., Semak 71. illetve Pereira 20., Cardozo 87.