La Liga

Szülői reakció

Guardiola édesanyjának fáj fia döntése

FFT

2012. május 11., péntek 10:10
Az ideiglenesen visszavonuló Barcelona-edző szülei a Catalunya Rádiónak értékelték Pep távozását.

Pep Guardiola szülei elárulták, hogy a Barcelona edzője miért döntött az ideiglenes visszavonulás mellett. Az édesapa, Valentí Guardiola, és az édesanya, Dolors – akik a helyszínen zokogták végig Pep búcsúbeszédét, amelyet az utolsó hazai mérkőzését követően mondott – a Catalunya Rádiónak adott interjút és világított rá az elhatározás hátterére.

„Láttuk, hogy agyonhajszolja magát, mert annyira átéli mindezt, a munka nagyon kimerítette. A nap 24 órájában a focira gondolt, a szurkolókra. Nagyon nagy felelősségérzés dolgozik benne.”

Arra kérdésre, hogy van-e esély Guardiola visszatérésére, illetve arra, lenne-e elnök a Barca legsikeresebb edzője, a következőket felelte a büszke apa:

„Nem hiszem, hogy Pep visszatérne elnökként a klubhoz, de persze nem is látok bele a fejébe. Nem tudom, hogy mit fog csinálni, csak az a biztos, hogy a következő munkájának is teljesen át fogja adni magát, ahogyan tette ezekben az években a Barcánál. Maríát egy kicsit megérintette a szituáció, mivel már nagyobb, úgy tűnik, hogy jobban megszenvedi, mert látja, hogy mi történik az apukájával.”

Aztán Dolors kért szót: az anya meglepő őszinteséggel bevallotta, fájt neki, hogy Pep a távozást választotta.

„Amikor Pep megmondta nekem, hogy elhagyja a klubot, akkor az a hír összeszorította a szívemet, de láttam, hogy szüksége van a pihenésre, kikapcsolódásra. Részben tehát fájt a döntése, mert a Barca mégiscsak a Barca, de az első az egészség. A szurkolóknak a beszédéből leginkább az tetszett, amikor azt mondta: Engem soha nem fogtok elveszíteni. Ez nagyon jól esett nekik.”