Világfoci

Messi már most jobb Mardonánál egykori csapattársa szerint

FFT

2012. április 12., csütörtök 21:38
A jelenleg edzőként dolgozó Osavaldo Ardiles soha nem gondolta, hogy egyszer fog látni jobb játékost, mint az 1986-ban a vb-trófeát felemelő Diego...

Ardiles szerint a Barcelonával rekordot rekordra döntő Lionel Messi egyszerűen jobb játékos, mint korábbi csapattársa, Diego Maradona, annak ellenére, hogy sokak szerint amíg nem nyer valamit a válogatottal is Leo, addig nem lehet egy lapon emlegetni a két zsenit.

Ardiles szerint ugyanakkor szinte elkerülhetetlen, hogy az általa legjobbnak vélt játékos ne érjen el valamit nemzetközi szinten is.

„Hét idényen át játszottam Maradonával és egyszerűen fantasztikus volt – mondja Ardiles.  – Mindig azt gondoltam, hogy soha nem lesz hozzá fogható, de el kell ismernem, hogy Messi még nála is jobb.

Messi egyelőre nem ért el sikert a nemzeti csapattal, de biztos vagyok benne, hogy ez is csak idő kérdése. Egyre fejlődik a válogatott és a játékosok is csak jobbak lesznek, de természetesen messze Messi a legjobb.”

Ardiles jelenleg Japánban edzősködik, 63-szor volt argentin válogatott és alapembere volt az 1978-ban világbajnok csapatnak.