2015-ben válik kiegyensúlyozottá az államháztartásuk?

PR, 2012. április 17., kedd 14:33
Bulgária kiegyensúlyozott államháztartást tervez 2015-ben a tavalyi 2,1 százalékos GDP-arányos hiány után – az ország pénzügyminisztériumának a honlapjára kedden felkerült új előrejelzés szerint.

Az államháztartási deficit az idén és jövőre is 1,3 százalék lesz a GDP-hez mérten, ami 2014-ben 0,5 százalékra csökken, 2015-ben pedig kiegyensúlyozottá válik az államháztartás.

A bolgár gazdaság tavalyi 1,7 százalékos növekedése az idén 1,4 százalékra lassul a balkáni ország pénzügyminisztériumának előrejelzése szerint. A GPD 2013-ban várhatóan 2,5 százalékkal, a következő évben 3,5 százalékkal, 2015-ben pedig már 4 százalékkal nő.

A kormány tervei szerint a következő években fokozatosan csökken a GDP-hez mért államadósság mértéke: az idei 19,8 százalékról jövőre 18,4 százalékra, a következő évben 18,0 százalékra, 2015-ben pedig 16,4 százalékra mérséklődik.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása