78,9 százalékon állt az államadósság

PR, 2012. május 17., csütörtök 09:28, frissítve: csütörtök 09:49
A március végén zárult egy évben az államháztartás nettó hiánya a GDP 4,4 százalékát tette ki, a bruttó államadósság a GDP 78,9 százalékán állt – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az adósságot az első negyedévben 231 milliárd forinttal növelte a nettó adósságfelvétel, és 526 milliárd forinttal csökkentette a forint erősödése – tette hozzá a jelentés.

Mint azt korábban megírtuk, Fehér Csaba, az MNB vezető elemzője azt mondta: a jelenlegi, GDP-arányos 80 százalékos államadósság 2026-ra csökkenhet a maastrichti kritériumban rögzített 60 százalékra változatlan költségvetési politika mellett.

A Magyar Nemzet korábban azt írta: a forint erősödése jelentősen csökkentette a magyar államadósságot. A ráta GDP-arányosan 77,2 százalékon állt május 4-én a tavaly év végi 80,3 százalék után.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása