Bajban az olaszok

A Fitch is leminősítheti az euróövezeti országokat

WL, 2012. január 18., szerda 12:02, frissítve: szerda 12:02
A Fitch hitelminősítő valószínűleg ront a még decemberben figyelőlistára tett hat euróövezeti tagállam szuverén besorolásán.

„A bonitásvizsgálati eljárás valószínűleg még a hónap végéig, egy vagy két fokozatnyi besorolásrontáshoz vezet" – közölte Edward Parker, a Fitch vezérigazgatója szerdán Milánóban.

A Fitch decemberben a visszaminősítés kilátásával figyelőlistára helyezte Spanyolország, Olaszország, Írország, Ciprus, Belgium és Szlovénia szuverén adósbesorolását.

A besorolásrontás különösen a múlt hét péntekén a Standard & Poor's által már leminősített Olaszországot érintené érzékenyen, mivel az Ansa olasz hírügynökség értesülése szerint a Fitch két fokozatnyi rontást tervez még a hónap vége előtt bejelenteni.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása