A katasztrófa után erősödik a gazdaság

WA, 2012. május 21., hétfő 15:01
A tavalyi kiterjedt természeti katasztrófa után erős növekedésnek indult a thaiföldi gazdaság az első negyedévben: a hazai össztermék 11 százalékkal nőtt az előző év utolsó negyedévéhez képest.

Egy évvel korábban, a tavalyi első negyedévben, csupán 0,3 százalékos volt a növekedés, a tavalyi év egészében pedig mindössze 0,1 százalék.

2011-ben Thaiföldön a kiterjedt áradások és a nyomukban jelentkező károk az ország egyik bevételi forrásainak számító idegenforgalmat és mezőgazdaságot is erősen megtépázták.

2011. július 5-e óta, amikor egy trópusi vihar csapott le az ország északi részére, Thaiföld 63 tartományában voltak áradások. Több mint 11 millió embert sújtottak az árvizek, közel negyedmilliónyian maradtak hajlék nélkül, 15 ezer üzem és hatalmas mezőgazdasági területek kerültek víz alá. Becslések szerint az árvizek okozta károk 10-16 milliárd dollár között mozognak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása