A kkv-k fejlesztésére szánják a pénzt

WL

2011. december 8., csütörtök 17:15

A kormány célja, hogy a munkahelyek bővítésére fordítható, elsősorban uniós támogatások nagyobb része a következő időszakban a versenyszférában álljon rendelkezésre, és a kkv-szektor fejlesztését segítse – jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye száz legnagyobb társas vállalkozásának teljesítményéről készített kiadvány bemutatóján az államtitkár ezzel kapcsolatban jó gyakorlatnak nevezte a kis- és középvállalkozók számára munkahelyteremtésre kiírt 5 milliárd forint értékű pályázatot, amelyre – a várakozásokat meghaladva – mintegy 10,5 milliárd forint támogatási igény érkezett.

A leghátrányosabb helyzetű régiókban működő vállalkozások munkavállalónként 2,2 millió forintnyi támogatást kaphattak, ezzel a programmal háromezer embert sikerült munkába állítani döntően Szabolcsban, Borsodban, Zala déli részén és Baranyában – hangoztatta az államtitkár.

Czomba Sándor hozzátette: a program jó példája a jól kiírt pályázatoknak, amelyek révén a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban tudják felhasználni a vállalkozások.

Forrás: MTI