Ajándékot kaptak a közmunkások

BL

2011. december 14., szerda 17:40

Valamennyi közfoglalkoztatásban dolgozó polgárát karácsonyi ajándékkal lepte meg Hódmezővásárhely önkormányzata szerdán; a mintegy 800 dolgozónak több mint háromezer forint értékű, elsősorban tartós élelmiszert és édességet tartalmazó csomagokat adtak át.

Kószó Péter (Fidesz–KDNP) alpolgármester az esemény kapcsán elmondta: a település valamennyi polgára köszönettel tartozik azoknak, akik a közfoglalkoztatás keretében vállalták és becsülettel elvégezték a város által felkínált munkát. Segítették működtetni az intézményeket, gondozták a közterületeket, de a várost fenyegető belvíz elleni küzdelemben is derekasan helytálltak. „Hódmezővásárhely a jövőben is elsősorban munkát és nem segélyt szeretne adni, és számít mindazokra, akik az idei évben munkájukkal segítették a várost, a közösséget” – hangsúlyozta.

Az idén közfoglalkoztatott több mint 830 dolgozónak átadott csomag lisztet, cukrot, rizst, étolajat, száraztésztát, kávét, teát, fűszerpaprikát, valamint csokoládét és szaloncukrot tartalmazott.

Mellettük ajándékcsomagot kapnak a Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói; az elmúlt hétvégén pedig mintegy 1600 rászoruló gyermeket vártak ajándékokkal és egész napos programokkal az immár ötödik éve megrendezett gyermekkarácsonyon. Mellettük a következő napokban csaknem 3400, 75 éven felüli polgár kap 5000 forint értékű vásárlási utalványt.

Az Egészséges Vásárhely program keretein belül az önkormányzat a város valamennyi óvodás, általános és középiskolás diákjának, valamint az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok dolgozóinak – több mint 8800 gyermeknek és mintegy 2400 dolgozónak – egészségkártyát ad. Ez tartalmazza tulajdonosa legfontosabb egészségügyi adatait, így sürgősségi ellátás esetén a kezelőorvos azonnal megkapja pácienséről a kezeléséhez szükséges információkat.

Forrás: MTI