Az elkötelezettséget díjazták

BL

2012. május 10., csütörtök 19:45

Idén a Bánffi & Bánffi Kft., a Mirelite Mirsa Zrt., a Pápai Hús 1913 Kft., a Szatmári Konzervgyár Kft. és a Tutti Élelmiszeripari Kft. kapta a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön.

A szakminiszter 2006 óta minden évben öt vállalkozásnak adja át a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat a minőségi munkavégzés iránt elkötelezett vállalkozásoknak. A VM tájékoztatása szerint a díjátadó ünnepségen Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agárigazgatásért felelős államtitkár kiemelte: mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy azok a vállalkozások, amelyek nem fejlesztik szakmai felkészültségüket, termékeiket, szolgáltatásaikat és tevékenységüket, kiszorulnak a piaci versenyből.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az agrárgazdaság szereplőinek segítését szolgálják azok a javaslatok, amelyek alkalmasak az élelmiszer-feldolgozást sújtó legsürgetőbb tennivalók és feladatok megfogalmazására, az élelmiszeripar versenyképességének helyreállítására. A tervezett kormányzati intézkedések a magyar élelmiszeripar versenyképességének helyreállítását célozzák – tájékoztatott a VM.

Forrás: MTI