Budai Izraelbe utazik

LM

2012. május 13., vasárnap 16:37

A magyar–izraeli mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése érdekében Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elutazik a május 15–17. között Tel-Avivban 18. alkalommal megrendezésre kerülő Agritech 2012 Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra – közölte a Miniszterelnökség és a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel. Az államtitkár az izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter meghívására utazik a kiállításra.

A tájékoztatás szerint Budai Gyula Fazekas Sándor miniszter képviseletében vesz részt a kiállítás hivatalos megnyitóünnepségén, valamint a szakmai programokon.

A vidéki szakmai programok során Budai Gyula ellátogat a Hof Hasharon tejfarmra, amely a legmodernebb ilyen létesítmény Izraelben, valamint a Naan kibucba, amelyet 1930-ban alapítottak, és ahol az 1970-es évek végétől öntözőberendezéseket gyártanak. A kibucban ezer hektáron folytatnak öntözéses gyümölcs- és zöldségtermesztést.
A látogatás során az államtitkárt fogadja Orit Noked izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, a magyar delegáció részt vesz a Simon Peresz államfő által adott fogadáson is.

Forrás: MTI