Csaknem 290 milliárdos többlettel zárt az államháztartás

NT, 2012. május 7., hétfő 16:40, frissítve: hétfő 17:34
Az államháztartás központi alrendszerének többlete áprilisban 289,3 milliárd forint volt, az első négy hónapban a deficit 228,2 milliárd forintot tett ki – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

Áprilisban a központi költségvetés 283,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 11,3 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 5,8 milliárd forintos deficittel zártak. Tavaly áprilisban az államháztartás központi alrendszerének többlete 75,9 milliárd forint volt. Az idei év április végi 228,2 milliárd forintos hiány jóval kisebb a 2011. évben mért, első négyhavi 666,2 milliárd forintnál.

Az NGM közleménye szerint az egyszeri tételektől megtisztított, vagyis azonos bázisú 2011. évi és 2012. évi államháztartási hiányok összevetéséből az látszik, hogy a 2012. évi 27,6 százalékos mérték lényegesen kedvezőbb a tavalyi 50,2 százaléknál.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása