Dinnyemegállapodás: vizsgálódhat a GVH

KA, 2012. július 21., szombat 11:24, frissítve: kedd 08:48
Kartellgyanú miatt vizsgálhatja a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a dinnyeszövetség megállapodását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – írja a Népszabadság. A felek ugyanis az egységes dinnyeárral kapcsolatban nem egyeztettek a GVH-val.

A héten indult akció során a hipermarketek vállalták, hogy július végéig csak magyar dinnyét forgalmaznak egységes, kilónkénti 99 forintos áron. A GVH most információkat gyűjt a megállapodásról és később dönti el, hogy hivatalosan vizsgálatot indít-e.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum az idén is közösen lép fel a magyar dinnye piaci pozíciójának erősítése érdekében, amiben szerepet vállal Fazekas Sándor miniszter és Budai Gyula parlamenti államtitkár is. A miniszter szerdán közölte: a tárca, az érintett szakmai szervezetek, valamint a kereskedelmi vállalkozások együttműködése fontos a 15 ezer hazai dinnyetermelőnek, mert ez hozzájárulhat az ágazat stabilitásához.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása