Drogtúladagolás végzett az iparmágnással?

tt

2012. július 11., szerda 07:30, frissítve: szerda 08:21

Holtan találták londoni lakásán Eva Rausingot, a Tetra Pak élelmiszercsomagoló-ipari vállalatbirodalmat irányító milliárdos család egyik tagját.

A hírt kedd este erősítette meg a Scotland Yard. Az amerikai állampolgárságú, 49 éves Eva Rausing – leánykori nevén Eva Kemeny, akinek édesapja, Tom Kemeny a Pepsi cégcsoport egyik vezetője – London előkelő Chelsea kerületében lakott a férjével. A házaspár egy 12 millió font (4,5 milliárd forint) értékű, ötemeletes rezidenciát birtokolt a kerület egyik exkluzív negyedében, a Cadogan Place-en.

A hatóságok egyelőre „magyarázat nélkülinek” minősítették a halálesetet, de őrizetbe vettek egy 49 esztendős férfit, aki a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint az áldozat férje, Hans Kristian Rausing, aki a Tetra Pak birodalom örököse s az egyik leggazdagabb brit. A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját (Rich List) a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról. Az április végén megjelent, 2012-es összesítésben a svéd származású Rausing család 4,3 milliárd fonttal (1600 milliárd forinttal) a 12. helyen szerepelt az ezres mezőnyben.

A szerdai The Times úgy tudja, hogy Rausingot először nagy mennyiségű kábítószer birtoklása címén vették őrizetbe. A nyomozók ezután átkutatták a családi rezidenciát, és ekkor találtak rá a feleség holttestére.

Túladagolás végezhetett Rausinggal?

Hans Kristian Rausingot ezután ismét őrizetbe vették, s egy londoni rendőrőrsön kihallgatták felesége halálával kapcsolatban. A The Daily Telegraph szerdai értesülése szerint a hatóságok azt gyanítják, hogy Eva Rausing kábítószer-túladagolásban halt meg. Hans Kristian Rausingnak és feleségének egyaránt voltak már összeütközései a hatóságokkal kábítószerügyek miatt. Eva Rausingot egy ízben az Egyesült Államok londoni nagykövetségén, egy fogadáson vették őrizetbe, miután a biztonsági személyzet kokaint talált nála.

A házaspárnak négy gyermeke született; a legfiatalabb 11, a legidősebb 17 éves.

Forrás: MTI