Eddig 88 emberen segített a Kiútprogram

BL, 2011. december 9., péntek 12:47, frissítve: péntek 12:47
A tervezett 400 hitel helyett, ha minden a terv szerint alakul, kétszázat tud kihelyezni a „szegények bankja” néven ismert Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. – írja pénteki számában a Világgazdaság.

A program keretében egy év alatt eddig összesen 86 hitelt helyeztek ki, főleg romák számára – mondta a lapnak Molnár György, a cég igazgatóságának tagja. Hozzátette azt is, hogy az ügyfelek negyedénél látható, hogy a vállalkozás nem sikerül. Molnár György úgy látja hogy a nem mélyszegénységben élők között is sokaknál hiányzik a kockázatvállalási hajlandóság, a gyors döntés képessége, inkább alkalmazotti típusúak.

A pénzügyi szakember értékelése szerint a Kiútprogram egy növekedési periódusban alkalmas lehet a társadalmi felzárkóztatásra, integrálódásra, ugyanakkor a finanszírozás nagy problémát jelent. A közmunkából nyomorszinten lehet megélni, csak arra elegendő, hogy nem hal éhen az ember – magyarázta Molnár György. Azoknak, akik ki akarnak törni a mélyszegénységből, jelenleg Magyarországon nagyon kevés esély kínálkozik a Kiútprogramon kívül – tette hozzá.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása