Eddig 88 emberen segített a Kiútprogram

BL

2011. december 9., péntek 12:47

A tervezett 400 hitel helyett, ha minden a terv szerint alakul, kétszázat tud kihelyezni a „szegények bankja” néven ismert Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. – írja pénteki számában a Világgazdaság.

A program keretében egy év alatt eddig összesen 86 hitelt helyeztek ki, főleg romák számára – mondta a lapnak Molnár György, a cég igazgatóságának tagja. Hozzátette azt is, hogy az ügyfelek negyedénél látható, hogy a vállalkozás nem sikerül. Molnár György úgy látja hogy a nem mélyszegénységben élők között is sokaknál hiányzik a kockázatvállalási hajlandóság, a gyors döntés képessége, inkább alkalmazotti típusúak.

A pénzügyi szakember értékelése szerint a Kiútprogram egy növekedési periódusban alkalmas lehet a társadalmi felzárkóztatásra, integrálódásra, ugyanakkor a finanszírozás nagy problémát jelent. A közmunkából nyomorszinten lehet megélni, csak arra elegendő, hogy nem hal éhen az ember – magyarázta Molnár György. Azoknak, akik ki akarnak törni a mélyszegénységből, jelenleg Magyarországon nagyon kevés esély kínálkozik a Kiútprogramon kívül – tette hozzá.

Forrás: MTI