Egyelőre nem tudni, ki követi a minisztert

WL, 2012. május 7., hétfő 23:37
Megromlott egészségi állapota miatt lemondott tisztségéről Mart Laar észt védelmi miniszter – közölte hétfőn a jobbközép politikus pártja és az észt közszolgálati rádió.

Mart Laar vasárnap nyújtotta be lemondását Andrus Ansip kormányfőnek. Egyelőre nem tudni, hogy ki követi a védelmi tárca élén.

Laar – Észtország egyik legismertebb politikusa, aki korábban kétszer is miniszterelnök volt – az észt rádióban idézett nyilatkozatában úgy indokolta döntését, hogy korábban mindig teljes odaadással végezte munkáját, amit most nem tud megtenni, ezért inkább távozik tisztségéből.

Laart februárban szélütés érte. Felépülését hátráltatta, hogy a kórházi ápolás közben tüdőgyulladást kapott. Április közepéig az intenzív osztályon kezelték.

Távolléte idején a védelmi minisztériumot ideiglenesen Jaak Aaviksoo oktatási miniszter vezette, aki 2007 és 2011 között védelmi miniszter volt.

Laar 1992 és 1994, valamint 1999 és 2002 között volt a balti köztársaság miniszterelnöke, s egészen a közelmúltig ő vezette a Pro Patria-Res Publica Szövetség (IRPL) észt kormánypártot.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása