Erzsébet-utalvány: tízezer új elfogadóhelyet szeretnének

WA

2013. január 29., kedd 07:00, frissítve: kedd 10:04

További tízezer Erzsébet-utalvány-elfogadóhelyet szeretnének bevonni február közepéig. A cél az, hogy a jövőben minél többen igénybe tudják venni az utalványt.

Több céggel is tárgyal a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az új Erzsébet-utalványok elfogadásáról – írja a keddi Világgazdaság. A cél az, hogy a jövőben minél többen igénybe tudják venni az Erzsébet-utalványt, ezért további tízezer elfogadóhelyet szeretnének bevonni február közepéig – írja a lap Majthényi Lászlóra, az MNÜA főtitkárára hivatkozva, aki erről egy szakmai konferencián beszélt.

Az új utalványok közül az 51,17 százalékos adóterhet viselő ajándékutalvány a szerződött szolgáltatóknál többek között műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruha, játék és utazás vásárlására is felhasználható lesz.

Az iskolai és a szabadidő Erzsébet-utalvány

A minimálbér 30 százalékáig, 29 400 forintig juttatott iskolai Erzsébet-utalvány 35,7 százalék adóteher mellett adható. A szelvény felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

A szabadidő Erzsébet-utalvány a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben nyújtott, sportesemény vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozó adómentes juttatás.

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy lényegében az Erzsébet-utalvány marad az egyetlen étkezési csekk, miután idén más kibocsátó hasonló szolgáltatása adókedvezményben nem részesülhet. Ez az eddig kitartó nagy francia szolgáltatók számára a legnagyobb csapás.

Forrás: MTI