Ezzel kiszűrhető a hamis pénz

BL

2012. május 8., kedd 14:00

Folytatja bankjegybiztonsági programját a Magyar Nemzeti Bank, s anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők és szolgáltatók a megbízható bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-A/C készülékeket vásároljanak.

A jegybank közleménye szerint a részt vevő pályázókat a készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 százalékával, de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal támogatja. Az MNB tájékoztatása szerint a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata.

A jegybank a benyújtott pályázatokat az előre meghirdetett kritériumok alapján elbírálja, majd ezt követően postázza a támogatást igazoló kupont és az információs anyagokat az arra jogosultaknak. A pályázók az MNB forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol vásárolják meg a támogatás értékével csökkentett áron a készüléket.

A forgalmazói körhöz 2012. április 3. és 2012. október 1. között folyamatosan jelentkezhetnek a csatlakozni kívánó cégek. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 30 millió forint. A részletes pályázati felhívás elérhető az MNB honlapján, érdeklődni a 421-3371 telefonszámon és az uv.ac.program@mnb.hu e-mail címen is lehet.

Forrás: MTI