Házépítés – ingyen kapnak telket a csokosok Komlón

MTI

2016. március 4., péntek 07:59

Komló önkormányzata kilenc telket bocsát ingyenesen azok rendelkezésére, akik a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek.

A baranyai város önkormányzatának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint igény esetén a dávidföldi városrészben található kilenc telek mellett további kilenc házhely kialakítására is lehetőség van. Arról is beszámoltak, hogy a város képviselő-testületének döntése értelmében a Komlón otthont teremtő fiatal családok akár 1,1 millió forint, felerészben vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak, amennyiben gyermekeik a város óvodáiba, iskoláiba járnak.

A rendelet a negyven évnél fiatalabb családosok számára kedvezőbb feltételeket biztosít az első lakás vásárlásához nyújtható támogatáshoz. Mint kiemelték, az igénylő családban az egy főre jutó jövedelem maximuma az eddigi 71 ezer forintról 80 ezer forintra emelkedik, így többek számára nyílik lehetőség pályázni.

A sikerrel pályázók alaptámogatásként 500 ezer forintot kapnak, gyermekenként – három gyermekig – pedig további 200 ezer forintot, azaz összesen legfeljebb 1,1 millió forintot. Az összeg fele vissza nem térítendő támogatás, másik része kamatmentes hitel – olvasható az írásos összefoglalóban.

Megjegyezték, hogy ugyanezt az összeget igényelhetik azon családok is, amelyek a csok igénybevételével használt lakást vásárolnak Komlón. A pénzt kizárólag a lakás vételárára lehet fordítani.