Hobo és Jim Morrison együtt a költészet napján

PR

2012. április 8., vasárnap 14:19, frissítve: vasárnap 14:35

Előadói estekkel, vers- és prózamondóversenyekkel, valamint egy különleges könyvbemutatóval ünneplik a költészet napját Jász-Nagykun-Szolnok megye művelődési intézményeiben.

Április 10-én, a költészet napja előestéjén Hobo lép fel Szolnokon az Ifjúsági Házban; Földes László Hármasoltár című előadói estjén József Attila, Viszockij és Jim Morrison megzenésített versei hangzanak el.

Ugyancsak e napon a Németh Ferenc és Popovics György alkotta duó műsorát élvezhetik az irodalomkedvelők Jászberényben a Lehel Film-Színházban, a programban Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila és Juhász Ferenc versei mellett kortárs költők műveit adják elő megzenésített formában.

Április 11-én Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központban vers- és prózamondóversenyt rendeznek diákoknak; a selejtezőkben öt kategóriában közel száz fiatal állt a pódiumra, közülük harminchatan jutottak döntőbe, az ő produkcióikat láthatja és hallhatja a közönség. Kisújszálláson, az Arany János Városi Könyvtárban a város hat óvodájába járó kicsinyeknek rendeznek szavalóversenyt az életkoruknak megfelelő művekből.

Április 12-én Karcagon, a Csokonai Könyvtárban Ötvös László Melius Juhász Péter három bibliafordításának néprajzi, közéleti hatásai című könyvét mutatják be. A rendezvény előtt az intézményben közös ünneplésre várják a versbarátokat, ahol a résztvevők felolvashatják, előadhatják kedvenc költeményeiket.

Forrás: MTI