India: erősödtek az aggodalmak

WL, 2012. május 11., péntek 09:57, frissítve: péntek 10:16
India ipari termelése éves szinten 3,5 százalékkal zsugorodott márciusban elsősorban a feldolgozóipari termelés hanyatlása miatt, ami tovább erősítette az ország gazdaságnövekedésének lassulásával kapcsolatos aggodalmakat.

A Dow Jones által megkérdezett elemzők jóval szerényebb, 1,5 százalékos iparitermelés-csökkenésre számítottak márciusra.

A március végével záródott évben az ipari termelés növekedése 2,8 százalékra lassult az egy évvel korábbi 8,2 százalékról.

Az ipari termelés alakulására vonatkozó indexben 75,5 százalékos súllyal rendelkező feldolgozóipari termelés 4,4 százalékkal zsugorodott tavaly márciushoz viszonyítva. Februárban még 3,9 százalékos növekedést jegyeztek fel éves összevetésben.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása