Januárban érkezik az óriásgép

KG, 2012. szeptember 20., csütörtök 23:16
Januárban Budapestre látogat a lengyel LOT légitársaság új Boeing 787-es típusú repülőgépe – derül ki az Airline Route repülésszakmai portál adataiból.

A Dreamlinernek keresztelt gép január 11-én, 12-én, 13-án és 14-én érkezik Budapestre az esti járattal, a landolás 19 óra körül várható a jelenlegi tervek szerint. A cég gyakorló repüléseket hajt végre Európa több nagyvárosába, így Brüsszelbe, Prágába, Bécsbe és Budapestre is, a honlapon már lehet jegyeket foglalni a járatra.

A kompozit anyagokból épített széles törzsű Boeing a seattle-i gyártó legújabb modellje, a lengyel légitársaság nyolc darabot rendelt belőle, amellyel a hosszú távú, tengerentúli járataikat repülik majd.

Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner
Fotó: Europress/AFP

Az Airliners.net szakportál adatai szerint a 787-es, változattól függően, 210-330 utas szállítására alkalmas, 57 méter hosszú, 52 méter a szárnyfesztávolsága, hatótávolsága pedig akár 15 ezer 700 kilométer is lehet.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása