Kevesebb az állástalan

WA

2012. május 8., kedd 15:37

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a márciusi adatok szerint – közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatóhelyettese kedden azzal összefüggésben, hogy állás- és innovációs börzét rendeztek a Nyíregyházi Főiskolán.

Vogelné Verdes Margit elmondta: csaknem tízezerrel kevesebb állástalant tartottak nyilván márciusban, mint egy hónappal korábban; számuk megközelítette a 63 ezret. Az álláskeresők 12,8 százaléka tartozik a pályakezdő fiatalok körébe, közülük körülbelül ötszázan diplomások.

A pályakezdő álláskeresők száma is csökkent, köszönhetően annak, hogy több munkahely létesült a megyében, a munkaügyi központ pedig bértámogatással segíti azokat a munkáltatókat, akik fiatal álláskeresőket kértek ki foglalkoztatásra – közölte az igazgatóhelyettes.

Az állásbörze az idén innovációs börzével bővült ki, amelyen szakmai előadások keretében mutatják be a főiskola szerepét a megyei gazdaságfejlesztésben. A börzén húsznál több kiállító várja a hallgatókat.

Forrás: MTI