Kevesebb az állástalan

WA, 2012. május 8., kedd 15:37
Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a márciusi adatok szerint – közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatóhelyettese kedden azzal összefüggésben, hogy állás- és innovációs börzét rendeztek a Nyíregyházi Főiskolán.

Vogelné Verdes Margit elmondta: csaknem tízezerrel kevesebb állástalant tartottak nyilván márciusban, mint egy hónappal korábban; számuk megközelítette a 63 ezret. Az álláskeresők 12,8 százaléka tartozik a pályakezdő fiatalok körébe, közülük körülbelül ötszázan diplomások.

A pályakezdő álláskeresők száma is csökkent, köszönhetően annak, hogy több munkahely létesült a megyében, a munkaügyi központ pedig bértámogatással segíti azokat a munkáltatókat, akik fiatal álláskeresőket kértek ki foglalkoztatásra – közölte az igazgatóhelyettes.

Az állásbörze az idén innovációs börzével bővült ki, amelyen szakmai előadások keretében mutatják be a főiskola szerepét a megyei gazdaságfejlesztésben. A börzén húsznál több kiállító várja a hallgatókat.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása