Balaton

Közmunkások is segítenek a haltetemek gyűjtésében

TT, 2012. május 11., péntek 12:10
Az elmúlt pár napban több mint ötszáz, átlagosan húsz kilogrammos busa és több mint 350 angolna tetemét gyűjtötték be.

A gyorsan jött melegedés miatt arra lehet számtani, hogy a következő napokban egyre több tetem jelenik meg, de a tavaszi halelhullásként emlegetett jelenség az idén előbb lecseng, mint máskor – közölte Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Tavasszal a tél során elpusztult halak tetemét, az úgynevezett fenékdögöket dobja a felszínre a melegedő víz. Füstös Gábor szerint bizakodásra ad okot, hogy a begyűjtött tetemek között eddig mindössze egy harcsát találtak, vagyis nem folytatódott a tavaly először tapasztalt harcsapusztulás, amelynek okát eddig nem sikerült kideríteni.

A halgazdálkodó társaságnak az idén is központi forrás nélkül kell begyűjteni a haltetemeket, de a vízügy közmunkaprogramja segítséget jelent. Az elhullott tetemeket naponta gyűjtik össze és szállíttatják el veszélyes hulladékként. A cégvezető arra kérte az önkormányzatokat, a kempingek és strandok üzemeltetőit, hogy működjenek együtt a Balaton megtisztításában.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása