Lázár kaphatja a "kasszakulcsot"

LM

2012. május 29., kedd 04:23, frissítve: szerda 09:20

A Magyar Nemzet információi szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kaphatja meg az uniós pénzek felülvizsgálatának hatáskörét, azaz az uniós "kasszakulcsot".
Pénteken „kérte ki” a hódmezővásárhelyiektől Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánost, a város fideszes polgármesterét, aki a jövőben a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lesz, ezért le kell mondania városvezetői posztjáról.

A fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felügyelete alól hamarosan átkerülhet a június 1-jétől Lázár által vezetett Miniszterelnökségre. Az eddigi hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök az utolsó pillanatig kivár a kormányátalakítást érintő új hatáskörök ismertetésével. Ugyanakkor Lázár János néhány napja közölte, legalább három nagy csoporttal tervezi kiegészíteni a Miniszterelnökség szervezetét. Ezek egyike egy olyan koordinációs csoport lesz, amely azon dolgozik majd, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek.

A lapunknak nyilatkozó kormánypárti képviselők szerint Lázár a Fidesz parlamenti frakciójának múlt heti ülésén is azt hangsúlyozta, a következő időszak egyik legfontosabb feladata, hogy választókerületenként felmérjék, mekkora a rendelkezésre álló, de fel nem használt uniós források aránya. Beszélt arról is, hogy jelentős „tartalékok” vannak a rendszerben, amelyeket minél nagyobb arányban hasznosítani kell. A Magyar Nemzet által megkérdezett frakciótagok szerint Lázár minderről a ciklus második felét jellemző politikai kormányzás jegyében értekezett.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Lázár János szerint a kormánynak a következő két évben azon kell dolgoznia, hogy könnyítse az emberek életét. Vissza kell adni a reményt – mondta pénteken a Délmagyarországnak.Forrás: Magyar Nemzet