Ledózerolják az egri gyárat

LM, 2012. május 9., szerda 14:14
Vállalkozói övezetet alakít ki egy volt egri kőfeldolgozó helyén a terület tulajdonosa, az önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi-terv támogatásával – közölte a polgármesteri hivatal médiareferense az MTI-vel szerdán.

Zentai László elmondta: a 446 millió forint értékű fejlesztés 223 millió forintos támogatásban részesül az Észak-magyarországi operatív program pályázata alapján. Az ipari övezetben húsz vállalkozás működhet.

Az ipari termelést biztosító infrastruktúrát, illetve az irodáknak és tárgyalóknak helyet biztosító szolgáltató házat az egykori kőőrlő üzem helyén, a terület revitalizációja nyomán alakítják ki. A beruházás keretében lebontják a gyárépületeket, illetve egy utat is építenek a területen.

A tervek szerint az első vállalkozások 2012 őszétől települhetnek be az új gazdasági övezetbe. Először bérelhetik a telephelyeket, ám később meg is vásárolhatják azokat. A bérelt területen a vállalkozások saját igényeik szerint alakíthatnak ki üzemi épületeket – közölte Zentai László.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása