Ledózerolják az egri gyárat

LM

2012. május 9., szerda 14:14

Vállalkozói övezetet alakít ki egy volt egri kőfeldolgozó helyén a terület tulajdonosa, az önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi-terv támogatásával – közölte a polgármesteri hivatal médiareferense az MTI-vel szerdán.

Zentai László elmondta: a 446 millió forint értékű fejlesztés 223 millió forintos támogatásban részesül az Észak-magyarországi operatív program pályázata alapján. Az ipari övezetben húsz vállalkozás működhet.

Az ipari termelést biztosító infrastruktúrát, illetve az irodáknak és tárgyalóknak helyet biztosító szolgáltató házat az egykori kőőrlő üzem helyén, a terület revitalizációja nyomán alakítják ki. A beruházás keretében lebontják a gyárépületeket, illetve egy utat is építenek a területen.

A tervek szerint az első vállalkozások 2012 őszétől települhetnek be az új gazdasági övezetbe. Először bérelhetik a telephelyeket, ám később meg is vásárolhatják azokat. A bérelt területen a vállalkozások saját igényeik szerint alakíthatnak ki üzemi épületeket – közölte Zentai László.

Forrás: MTI