Még a vasat is meghajlította a pusztító vihar Zsombón + Képek

WL

2012. május 8., kedd 20:19

Fóliasátrakat és lakóépületeket rongált meg a tornádószerű vihar Zsombón.

Szúnyog Mihály zsombói mezőgazdasági vállalkozó az MTI-nek elmondta: a vihar hétfő délután fél öt és öt között csapott le a Csongrád megyei falura. A szél nyolc nagy légterű, 400 négyzetméteres fóliasátorból hetet rongált meg, közülük csak egyre tudták visszahelyezni a fóliát.

Fotó: MTI


A vihar rendkívüli erejét mutatja, hogy a szél három sátor 50–70 milliméteres vas tartószerkezetét meghajlította, több helyen a hegesztések is eltörtek. Az egyik sátornál a vihar kirántotta a földből a tartószerkezet betonalapozását – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Fotó: MTI


A sátrakban a termelő paprikát, paradicsomot és új krumplit nevelt. Mint mondta, a burgonyát föl lehet szedni, de félő, hogy a paprikában és a paradicsomban egy következő vihar hatalmas károkat tehet.

Szúnyog Mihály becslése szerint a fóliasátrak helyreállítása 1,5–2 millió forintba kerül. A termelő közölte, hogy több alkalommal is próbált biztosítást kötni a fóliasátrakra, de minden cégnél visszautasították, mondván csak az üvegházak biztosíthatók.

A szél a faluban több lakóépület tetőszerkezetét is megbontotta.

Forrás: MTI