Megállt a gyengülés

WA, 2012. május 9., szerda 18:55
Estére megállt a forint gyengülése, az eurót 290,16 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben a délutáni 290,24 forintot és a kedd délutáni 287,50 forintot követően.

A magyar fizetőeszköz napközben elszenvedett veszteségét elsősorban a nemzetközi hangulat romlása váltotta ki: Görögországban nagy a belpolitikai bizonytalanság, amit jelez, hogy a kormányalakítással megbízott görög Radikális Baloldal (Sziriza) elnöke még szerdán levelet küld az Európai Bizottságnak és az Európai Központi Banknak, és ebben semmisnek minősíti azokat a vállalásokat, amelyeket az előző kormány tett a nemzetközi mentőcsomagért cserébe.

Az euróhoz hasonlóan a svájci frank árfolyama is majdnem ugyanannyi volt szerda este, mint délután, 241,48 forint.

A dollárhoz képest valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz, 223,98 forinton jegyezték, délután 224,29 forint volt az árfolyam.

Egy japán jen 2,8810 forintot ért este, és 2,8180 forint délután.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása