Mentené a spanyolokat a valutaalap?

TT, 2012. május 31., csütörtök 21:45, frissítve: kedd 11:15
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai irodája megkezdte annak a lehetőségnek a vizsgálatát, hogy szükség esetén hitelt nyújtsanak Spanyolországnak – közölte a Dow Jones egy név nélkül idézett forrásra hivatkozva kedden.

A segítségre valószínűleg akkor lenne szükség, ha Spanyolország nem tudna pénzt előteremteni negyedik legnagyobb bankja tőkeinjekciójához.

A részlegesen már államosított Bankia pénteken közölte: 19 milliárd eurós tőkeinjekcióra van szüksége a korábban jelzett 9 milliárd helyett. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a Bankia anyakonszernje, a BFA módosította tavalyi eredménybeszámolóját, és bejelentette: a 2011-es évet 41 millió eurós nyereség helyett 3,3 milliárd euró veszteséggel zárta.

Gerry Rice, az IMF szóvivője kedden azt mondta, hogy a valutaalap nem tervez semmiféle spanyol mentőcsomagot, és Spanyolország részéről sem érkezett erre vonatkozó kérés.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása