Minden budapesti járatot töröltek a berlini reptereken

MTI

2017. március 13., hétfő 11:07, frissítve: hétfő 14:12

A Berlin és Budapest között közlekedő öt járat mindegyikét törölték hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt – mondta Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A berlini repülőtereken a földi kiszolgálószemélyzet kétezer tagja újabb sztrájkot kezdett a bérkövetelések miatt. A német főváros mindkét repülőterét – a schönefeldit és a tegelit is – érintő munkabeszüntetés hétfőn hajnali négykor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel öt órakor ért volna véget. Azonban hétfői bejelentésével a Verdi a sztrájkot szerda reggel öt óráig meghosszabbította. A hétfői menetrendből több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi viszonylatnál is késésekkel kell kalkulálni.

A berlini sztrájk idején egyes légitársaságok más németországi repülőterekre irányítják át járataikat. A drezdai és a lipcsei repülőterek például napi 25-25 leszállást vesznek át Berlintől.

Hardy Mihály hangsúlyozta: a jelenlegi információk szerint kedden újra elindulnak a járatok, de egy sztrájk után akár fél vagy egy napig is eltarthat, amíg a légitársaságok szokásos menetrendje helyreáll. Így kedden még fennakadásokra, késésekre lehet számítani akkor is, ha valóban nem folytatják a munkabeszüntetést – hívta fel a figyelmet.