Nagyobb forgalombővülés lesz, mint várták?

PR

2012. május 16., szerda 13:23, frissítve: szerda 13:27

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. a forintban mért konszolidált forgalmának 3-5 százalékos bővülésével számol az idén a jelenlegi árfolyam előrejelzése alapján, egy negyedévvel korábban csak nulla és 2 százalék közötti emelkedést várt a cég.
Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. 11,78 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el a tavaly október 1-jén kezdődött üzleti évének első fél évében, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Poroszlai Csaba, a társaság gazdasági igazgatója az októberben indult üzleti év első fél évét ismertetve szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az első fél évben a konszolidált árbevétel 1 százalékkal nőtt. A legjobban az orosz és a FÁK-régió teljesített: a fél év végére Oroszország az Egis legnagyobb piacává lépett elő, Magyarország súlya pedig 25 százalékra csökkent a forgalmon belül.

A gazdasági igazgató hozzátette, hogy a hazai piac arányának további csökkenése a forgalmon belül a jövőre nézve is igaz lesz, és a következő években 20 százalékra vagy az alá is eshet.

Forrás: MTI