Nagyszabású útfelújítások Békés megyében

KG, 2012. július 21., szombat 10:15, frissítve: szombat 11:39
Egy év múlva kezdődik a Békéscsabát Kecskeméttel összekötő 44-es főút Békés megyei szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztése – közölte Erdős Norbert országgyűlési képviselő (Fidesz) szombaton.

Erdős Norbert elmondta: a Békés megyei útfejlesztések aktuális helyzetéről Fónagy Jánostól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától kapott tájékoztatást. Az M44-es gyorsforgalmi úttá fejlesztése Kecskeméttől Békéscsabáig három ütemben valósul meg. A fejlesztés első ütemének kivitelezési munkálatai a tervek szerint 2013-ben indulnak, és azt követően két-három éven belül befejeződnek – mondta a képviselő.

Az építés kezdési időpontját az Európai Unió szigorú támogatási feltételei határozzák meg. Addig el kell készíteni a hiányzó megvalósíthatósági tanulmányokat, és előreláthatóan a környezetvédelmi engedély módosítására is szükség lesz a Tisza térségéhez tartozó Natura 2000-es területek miatt – tette hozzá Erdős Norbert.

2012-ben fejeződik be a 47-es számú főút Mezőberény és Békéscsaba közötti 12 kilométer hosszú szakaszán a burkolat felújítása és megerősítése. Hasonló fejlesztés történik a 47-es főúton Békéscsaba és Orosháza között. 2014-ig 34 kilométer újul meg, és épül egy új felüljáró a 47-es főút mezőberényi vasúti átkelőhelyénél.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása