Napokon belül indulhat a nyomozás + Videó

LM

2012. május 12., szombat 05:02, frissítve: kedd 18:20

Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral – az Aegonnal, az AXA-val és az Erstével – szemben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése nyomán – értesült a Magyar Nemzet.

Napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral szemben a Kehi elnöke, Gaál Szabolcs Barna feljelentése nyomán – értesült a lap. A nyomozásfelügyeleti főosztály pénteken illetékességből a Fővárosi Főügyészségnek továbbította a feljelentést, amely három magánkasszát működtető céget érint, az Aegon, az Axa és az Erste részvénytársaságokat – tudatta a Magyar Nemzettel Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.


Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a pénteken érkezett feljelentéssel kapcsolatban azt közölte, hogy annak elbírálásáról a jövő hét első napjaiban tájékoztatnak. Amennyiben a főügyészség úgy dönt, hogy nyomozást rendelnek el, akkor – a vélelmezett elkövetési értékre tekintettel – a vizsgálat lefolytatására a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi osztályát jelölhetik ki.

A kormányzati vizsgálat eredményéről és a feljelentésekről a Magyar Nemzet számolt be elsőként: a három magánnyugdíjpénztár esetében kilenc feljelentés született ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. A Kehi-vizsgálatról lapunk is beszámolt.

Rendkívül drága és felesleges kísérlet volt a magánnyugdíj-pénztári rendszer bevezetése, a felesleges működési kiadások és az elmaradt haszon együttes összege 850 milliárd forintot tesz ki – mondta Selmeczi Gabriella és Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke. Bővebben>>>

Forrás: Magyar Nemzet