Nem ezt várták a szakértők

WL, 2012. május 9., szerda 21:05
A szakértők által vártnál jelentősebben emelkedett az amerikai olajtartalék a múlt héten.

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 3,7 millió hordóval bővült a május 4-ig tartó héten, míg az elemzők szerényebb, 2,0 millió hordó növekedést vártak.

A benzintartalék 2,6 millió hordóval esett, ami jóval felülmúlta az elemzők által várt 0,6 millió hordó csökkenést.

A feldolgozott olajtermékek készletállománya 3,3 millió hordóval zuhant, míg az elemzők minimális, 0,1 millió hordó csökkenéssel számoltak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,66 dollár csökkenéssel 95,35 dolláron állt. Húsz perccel később a WTI-t 91 cent gyengüléssel 96,10 dolláron jegyezték. Egy héttel korábban az olajtartalék 2,84 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 2,01 millió hordóval esett, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 1,9 millió hordóval csökkent.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása