Nőtt a Deutsche Telekom nyeresége

NT

2012. augusztus 9., csütörtök 14:25

A Deutsche Telekom (DT) nettó nyeresége 3 százalékkal 852 millió euróra nőtt az első félévben – közölte a társaság csütörtökön.

Az árbevétel 28,8 milliárd euró volt, gyakorlatilag nem változott a múlt év hasonló időszakához képest. A második negyedévben 614 millió euró nettó eredményt könyvelt el a Magyar Telekom többségi tulajdonosa, csaknem kétszer akkorát, mint egy évvel korábban, amikor az előnyugdíjazási program költségei megterhelték a konszern mérlegét.

Mint a többi európai távközlési szolgáltató, a DT is az erős verseny és a szigorú uniós szabályozás miatt csökkenő árakkal kénytelen számolni. A görög piac hanyatlása különösen hátrányosan érinti a konszernt, mert a DT-nek 40 százalékos részesedése van a Hellenic Telecommunications Organization S. A.-ban.

A társaság másik gyenge pontja az amerikai piac, ahol leányvállalata, a T-Mobil USA egyre gyengébb eredményeket mutat fel. A DT „stratégiai lehetőségeket” keres a T-Mobil USA számára, amelyet tavaly a versenyhatóság tiltása miatt nem sikerült eladni az AT&T-nek.

Forrás: MTI