Nőtt a termékforgalom és több vendég érkezett

NT, 2012. május 9., szerda 09:52
A KSH közlése szerint márciusban mérsékelten nőtt a külkereskedelmi termékforgalom, valamint folytatódott a vendégéjszakák számának élénkülése hazánkban.

Márciusban a kivitel forintértéke 3,5, a behozatalé 6,7 százalékkal bővült a magas bázishoz viszonyítva, ugyanakkor a devizaárfolyamok alakulása miatt az export euróértéke 3,6 százalékkal mérséklődött, az importé alig változott, 0,6 százalékkal csökkent.

A külkereskedelmi mérleg márciusban 178 milliárd forint (608 millió euró) aktívumot mutatott, ami az egyenleg 48 milliárd forintos (228 millió eurós) romlását jelenti az előző év azonos időszakához képest.

Az előzetes adatok szerint az első negyedévben az export forintértéke 7,9 százalékkal, az importé 10,3 százalékkal nőtt. Euróban számolva a kivitel 1,0 százalékkal csökkent, a behozatal 1,1 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérleg 505 milliárd forint (1,719 milliárd euró) aktívumot mutatott, ez az egyenleg 73 milliárd forintos (410 millió eurós) romlását jelenti a 2011. január–márciusi aktívumhoz viszonyítva.

Folytatódott az élénkülés

Márciusban 4,9 százalékkal több külföldi vendég 6,1 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A KSH tájékoztatása szerint a kereskedelmi szálláshelyek a szállásdíjbevétel összességében 2,8 százalékkal nőtt. A vendégéjszakákban mért vendégforgalom 52 százaléka, a szállásdíjbevétel 63 százaléka származott a külföldiektől.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása