Oligarchának titulált gazdák tiltakoznak

WL

2012. július 6., péntek 05:20, frissítve: péntek 09:00

Elegük lett az oligarcházásból a Bács-Kiskun megyei gazdáknak, s nyílt levélben fordultak Szabó Rebeka LMP-s képviselőhöz, kérve, hallgassa meg őket is, mielőtt vádaskodik.

Felháborítónak nevezik nyílt levelükben a Bács-Kiskun megyei gazdák Szabó Rebeka LMP-s képviselő állami földpályázatokkal kapcsolatos vádaskodásait. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet közelmúltbeli kiírásán nyertes gazdálkodók szerint az országgyűlési képviselő állításai „hamisak és valótlan adatokon nyugszanak”. Korábbi budapesti sajtótájékoztatóján a képviselő azt állította, hogy Bács-Kiskun megyében 36 pályázatból 26-ot két család nyert el. Ezzel szerinte újabb bizonyítékát találták annak, hogy nem igazak a kormányzati kijelentések, miszerint a családi gazdálkodóknak és az állattartóknak adják bérbe az állami földeket.

Mint mondta, ezek a területek vagy országos fideszes kötődéssel vagy jó helyi kapcsolatokkal rendelkező emberekhez jutottak. Azt is hangsúlyozta, hogy a szóban forgó családoknak sem szakirányú végzettségük, sem állataik nincsenek.

A pályázatokon nyertes gazdák nyílt levelükben tételesen cáfolták a képviselő állításait. A nyílt levelet megfogalmazó polgárok szerint a képviselő asszony egyiküket sem kereste meg vádjai megfogalmazása előtt, hogy érdeklődjön gazdálkodási múltjukról. Hozzátették: környezetükben vannak olyanok, akik az előző kormány kedvezményezettjei voltak, s most furcsa számukra, hogy nem ők nyertek. Meglátásuk szerint ők azok, akik feszültséget szítanak a gazdatársadalomban. Sajnálatosnak tartják, hogy az általuk keltett híreszteléseket egyes politikusok és sajtóorgánumok rosszhiszeműen fel is használják.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Forrás: Magyar Nemzet