Optimista a kínai minisztérium

TK, 2012. április 17., kedd 16:28
Az első negyedév gyenge teljesítménye ellenére is optimista a kínai kereskedelmi minisztérium az egész éves kilátásokat illetően.

A külkereskedelmi kilátásokat a külföldi kereslet lassulása, a hazai költségek növekedése és a kereskedelmi viták számának emelkedése rontja idén – összegezte a Kína előtt álló kihívásokat Sen Tang-jen, a kereskedelmi minisztérium szóvivője kedden. Sen hozzátette: a hivatal a nehézségek ellenére biztos benne, teljesíthető az egész évre meghatározott cél, amely 2011-hez képest az export és import dollárban meghatározott értékének 10-10 százalékos éves növekedését irányozza elő.

Az előző negyedévben a külkereskedelem mindössze 7,3 százalékkal növekedett, ennek – a minisztérium elmondása szerint – bel- és külföldi kumulatív tényezők az okai. A második félévben és az év további részében erősödés várható – mondta Sen. A minisztérium a növekedés stabilizálására, a kereskedelmi egyensúlytalanságok kiküszöbölésére és a struktúra kiigazítására, valamint stabil politikákra és exportot ösztönző kiigazításokra törekszik majd – tette hozzá a szóvivő.

Az első negyedévben Kína teljes exportja 430,02 milliárd dollárt, importja 429,35 milliárd dollárt tett ki.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása