Rosszabbra számítottak Amerikában

MNO-WL, 2011. október 5., szerda 17:45, frissítve: szerda 17:45
Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben, 91 ezerrel nőtt szeptemberben a foglalkoztatottak száma a magánszektorban a szerdán megjelent adatok szerint.

Elemzők 75 ezres növekedésre számítottak az augusztusi – utólag lefelé módosított, 91 ezerről korrigált – 89 ezer után. A szolgáltatási ágazatban szeptemberben 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A bővülés 21. hónapja tart. Ugyanakkor a termelő ágazatokban csupán 1 ezerrel nőtt az alkalmazottak száma.

Az adatok a munkaerő-piaci helyzet mérsékelt javulását jelzik – mondta Gary Butler, a felmérést készítő ADP igazgatója. Az elsősorban bérszámfejtéssel foglalkozó, és így a foglalkoztatás alakulásáról pontos adatokkal rendelkező cég vezetője hozzátette: a szeptemberi növekedés mértéke gyakorlatilag megegyezik az augusztusban regisztrált mértékkel. Az sem változott, hogy főként a szolgáltatási ágazatban tevékenykedő kisvállalkozások teremtenek munkahelyeket az Egyesült Államokban.

Az ADP havonta rendszeresen összeállított országos foglalkoztatási jelentése (National Employment Report) a mezőgazdaságot leszámítva a magánszektor valamennyi területét lefedi, és az első az amerikai munkaerőpiac alakulásáról a héten megjelenő makroadatok sorában.

Csütörtökön a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikája jelenik meg az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők számának heti alakulásáról, pénteken pedig a szeptemberi havi munkanélküliségi és foglalkoztatási adatokat ismerteti a minisztérium.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés