Százak ragadtak a repülőtereken, leállt a diszkont-légitársaság

NT

2012. augusztus 12., vasárnap 17:27

A Wind Jet több száz utasa ragad az olasz repülőtereken, miután a diszkont-légitársaság beszüntette működését. A járatok vasárnap reggeltől már nem közlekednek.

Az olasz Wind Jet azt követően állította le járatait, hogy kudarcba fulladtak a tárgyalások az Alitalia légitársasággal az üzlet átvételéről. Az Alitalia a túl magasnak tartott vételár miatt állt fel a tárgyalóasztaltól, de a versenyhatóság is aggályainak adott hangot járatmonopólium kialakulása miatt kilenc belföldi desztináció esetében.

A társaság járatainak túlnyomó része dél-olaszországi belföldi célállomásokra repült, de voltak amszterdami, berlini és párizsi járatok is. Közép- és Kelet-Európában Prágába, Bukarestbe, Kijevbe, Moszkvába és Szentpétervárra üzemeltetett a társaság járatokat, Magyarországra nem repültek a vállalat gépei.

A 2003-ban alapított Wind Jet 6,2 százalékos belföldi piaci részesedéssel a hatodik volt az olasz légitársaságok rangsorában. Tavaly 12 gépből álló flottájával 2,8 millió utast szállított. A társaság csődje 300 ezer megvásárolt jegy érvényességét fenyegeti.

Forrás: MTI