Télapónak öltözve mészárolt

WA

2011. december 27., kedd 12:38

Egy télapónak öltözött férfi hajtott végre véres mészárlást Texasban; az öldöklésnek négy férfi és három nő esett áldozatul.

A gyilkos a Dallas melletti Grapevine településen lelőtte hat rokonát, akik a keddi rendőrségi jelentés szerint éppen kibontották ajándékaikat, majd saját magával is végzett.

A rendőrség két pisztolyt talált a vasárnapi öldöklés helyszínén, az áldozatok 15 és 58 év közöttiek. Túlélő nem volt, a halottakra a kétszintes lakóház nappalijában bukkantak rá a rendőrök, akiket egy névtelen telefonáló riasztott a 911-es segélykérő számon.

Helyi sajtójelentések szerint az elkövető az iráni származású Aziz „Bob” Yazdanpanah egykori ingatlanügynök volt. Az 58 éves férfi élete az utóbbi hónapokban állítólag zsákutcába jutott, felesége elhagyta, házát a hiteltartozás miatt lefoglalták, és 19 éves lánya egy olyan fiatalemberrel barátkozott, akit nem kedvelt. A szomszédok szerették a férfit, azt mondták, imádta a gyerekeit, és sosem látták erőszakosnak.

Hasonló lövöldözés történt 2008 karácsonyán Los Angelesben. Akkor szintén egy télapójelmezbe öltözött férfi mészárolt, nyolc rokonát gyilkolta meg, mielőtt saját magát is lelőtte.

Forrás: MTI