Karsan

Visszatérnek a törökök a budai Várba

FB, 2016. február 18., csütörtök 08:22, frissítve: csütörtök 08:57
A tendernyertes Orangeways nem tudta megkötni az üzletet a Rábával, így nem magyar buszokkal utazhatnak majd az emberek a budai Várba.

Még el sem kezdődött azoknak a Rába midibuszoknak a gyártása, amelyeknek május 1-jétől már utasokat kellene szállítaniuk a budai Várban – tudta meg a Világgazdaság. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az Orangeways Hungary Kft. között megkötött szerződés értelmében ugyanis májusban már közlekednie kell az első öt busznak, ám a 25 (és opcionálisan plusz tíz) jármű gyártása nem kezdődött el. A Rába korábban azt közölte: valóban megegyeztek az Orangewaysszel, ám a gyártást addig nem kezdik meg, amíg a másik fél nem teremti meg a financiális feltételeket.

„Az Orangeways rendelkezik a forrással, amit a finanszírozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. be is mutatott a BKK-nak” – ezt már Kovács Miklós Orangeways-vezérigazgató közölte a lappal. A családi tulajdonban lévő cég szerint – amely főleg külföldre szállít utasokat sok botránnyal kísérve – a Rába nem mutatta be a midibusz típusbizonyítványát.

A cég a török Karsan buszokkal pótolná a Rábákat, ezekből már egy tucat fut Budapesten. Míg a Rába 18 hónap alatt szállította volna le a 25 buszt, a török gyártó hat hónap alatt vállalná ugyanezt a mennyiséget. Így viszont május elsején biztosan nem futnak új buszok a Várban – a Világgazdaság úgy tudja, hogy a BKK és az Orangeways már tárgyal a határidő módosításáról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása