Tovább tárgyal a kormánnyal a Magyar Bankszövetség

PR

2011. november 29., kedd 11:00

A magyar bankok nem szakítják meg a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahiteleseket érintő javaslatcsomagról – tudatta a Magyar Bankszövetség. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, elmérgesedett a hangulat a pénzintézetek és a kormány között.

A magyar bankok nem szakítják meg a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahiteleseket érintő javaslatcsomagról – áll a Magyar Bankszövetségnek a Reutershez eljuttatott írásos közleményében. Teszik ezt annak ellenére, hogy a bankok szerint a kormány megszegte azt a megállapodást, hogy a tárgyalások ideje alatt nem hoz a devizahiteleseket érintő újabb intézkedéseket.

„Ígéretet kaptunk a kormánytól, hogy amíg nem zárulnak le a tárgyalások, addig a kormány nem hoz újabb intézkedéseket és törvényeket” – írta válaszában Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója. „Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban történtek ilyen lépések, folytatódnak a tárgyalások a kormány és a bankszövetség között” – áll a levélben.

Keddi számában a Magyar Nemzet azt írta, elmérgesedett a hangulat a pénzintézetek és a kormány között, annyira, hogy a bankszövetség elállhat a devizahiteleseket érintő benyújtott javaslatcsomagjától is. A pénzintézetek azért vették fontolóra ezt a verziót – számol be a Magyar Nemzet –, mert a kormány a múlt hét elején elfogadott egy rendeletet, amely arról szól, hogy a munkaadók 7,5 millió forint összegig adómentes támogatást adhatnak a végtörlesztés lehetőségét kihasználó dolgozóiknak.

Forrás: MTI