Újabb hét, újabb árfolyam-növekedés

MD, 2012. június 18., hétfő 10:45, frissítve: hétfő 10:47
Erősödött, de kora reggeli árfolyamához képest már kissé korrigált a forint hétfő délelőtt.

A forint röviddel hét óra előtt – a hét végi görög parlamenti választások eredményének köszönhetően – erősödött, 290,7 forinton jegyezték, ám hétfő délelőtt 292,05 forintra gyengült. Ugyanakkor ez az érték még mindig növekedésnek számít a péntek délutáni 294,46 forinthoz képest.

Az elmúlt héten az euró jegyzése 294 és 298 forint között mozgott, két hete pedig még 305 forinton állt.

 

A péntek délutáni adatokhoz képest hétfő délelőtt a a svájci frank két, a dollár három forinttal csökkent.

A hét végi görögországi választás az euróövezeti stabilitási kilátások szempontjából megnyugtató eredménnyel zárult, a konzervatív Új Demokrácia (ND) párt közös kormányt alakíthat más, Európa-párti politikai erőkkel. Az euró árfolyama ennek köszönhetően az egy hónappal ezelőtti, 1,27 dollár feletti árfolyamra tért vissza. Hétfőn reggel a legmagasabb eurójegyzés 1,2727 dolláron történt. Délelőtt tíz órakor az euró árfolyama 1,2696 dolláron állt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása