Újabb lökést kapott a Várbazár felújítása

LM

2011. december 23., péntek 21:15

Kiemelt beruházás lett a Várbazár, valamint a budavári királyi kertek rekonstrukciója – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A kormányrendelet szerint a beruházások megvalósítása során a külön jogszabályban meghatározott építészeti-műszaki tervpályázati eljárást nem kell lefolytatni.

Egy november 9-i kormányrendelet 2014 márciusára tűzte ki a Várbazár felújítását, a munkálatokról szóló terveket 2011. december 30-ig kell kidolgozni.

A tervben a terület teljes felújítása szerepel, csakúgy mint a királyi kertek rendbehozatala és a Várbazárnak a budai Várral való összekapcsolása, valamint a Várnegyed és környéke „kritikus” közlekedési viszonyainak rendezése.

A 6,5 milliárd forintos uniós pályázati forrás már rendelkezésre áll, ezt további 2 milliárd forintos – szintén uniós, korábban meghiúsult fejlesztésekből megmaradt pénzekkel egészíti ki a kormány. Az így 8,5 milliárd forint összköltségű beruházás munkálatai 2012 őszén elkezdődhetnek, ha a közbeszerzési pályázatok nem húzódnak el – emelte ki Zumbok Ferenc miniszteri biztos egy novemberi sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI